Op dinsdagmiddag 18 juni in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord brengen we verschillende experts en professionals uit het migratieveld bij elkaar om op een creatieve manier uit te wisselen en te reflecteren op relevante ontwikkelingen. Dat doen we onder het motto: “Samen beter worden in het creëren van draagvlak voor migratie in Nederland”.

De komende periode zullen we meer bekend maken over de invulling van deze middag. Wat je in ieder geval kunt verwachten:

  • Het gesprek rondom migratie verschuift meer een meer naar een lokaal (gemeentelijk) niveau. Welke vragen komen daarbij op ons af en welke middelen staan ons ter beschikking om het goede gesprek te voeren? We ontwikkelen een programma dat interessant is voor medewerkers van gemeenten.
  • We besteden aandacht aan het verband tussen migratie en ontwikkelingssamenwerking. Wat klopt er bijvoorbeeld van de claim dat ontwikkelingssamenwerking migratie zou kunnen tegenhouden? Hoe formuleren we een constructief en op feiten gebaseerd antwoord? Dit voorjaar organiseerden we samen met Partos twee werksessies over deze vraag en op de ontmoetingsdag delen en verdiepen we de uitkomsten. 
  • We bieden deelnemers de mogelijkheid om in één middag te proeven aan strategische tools, methoden, onderzoeken en technieken die jou als professional kunnen helpen om het goede gesprek voor migratie te voeren en hier strategie en beleid op te ontwikkelen.

Kortom, in één middag veel kennis tot je te nemen en delen. En tegelijk is het een middag om energie, inspiratie en netwerk op te doen.

We verzamelen op dinsdag 18 juni om 13.00 uur in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Om 17.00 uur sluiten we daar af met een borrel.

Wil je alvast iets van de sfeer proeven? Hier vind je de impressie van vorig jaar.