Wie stilzit wordt geschoren. Hoog tijd dat de maatschappelijke organisaties zich meer laten horen in het publieke gesprek over migratie. Met opiniestukken in de kranten, met optredens op de radio en tv, in de lokale pers en in onverwachte sociale media.
Maar hoe krijg je die aandacht? Hoe wek je met je verhaal de interesse van journalisten? Hoe krijg je een opiniestuk in de krant? Dat leer je tijdens een intensieve mediatraining voor medewerkers van maatschappelijke organisaties. De training bestaat uit twee fysieke bijeenkomsten van één dagdeel in Utrecht. Daarnaast krijgt elke deelnemer -telefonisch of online- individuele begeleiding en advies.
Wat kun je verwachten?
Tijdens de training schijf je een compact artikel of opiniestuk. Je leert hoe je je ideeën kunt verknopen met de actualiteit en hoe je om kunt gaan met mogelijke kritiek. Veel aandacht gaat uit naar het contact zoeken met een redactie. Hoe bel je een journalist? Hoe interesseer je hem of haar voor je idee of je stuk? Hoe zorg je ervoor dat het ook werkelijk in de publieke opinie komt? Het eindresultaat is een gepubliceerd artikel en kennis en handvatten om in de toekomst zelfstandig de media te bereiken – of collega’s daarbij te helpen.
Meedoen
Aan de training kunnen minimaal 5 en maximaal 10 mensen per keer meedoen. De training is niet vrijblijvend. Wie zich aanmeldt, verplicht zich om de fysieke bijeenkomsten bij te wonen en daadwerkelijk een artikel te publiceren. Tussen de eerste en tweede bijeenkomst maak je tijd om aan je concept te werken en overleg je, online of telefonisch, met de trainers. Het is bovendien de bedoeling dat de inhoud van je stuk het bredere belang van ontwikkelingssamenwerking benadrukt – en zich niet alleen richt op je eigen organisatie.
Over de trainers
De trainers zijn mediawetenschapper dr. Mirjam Vossen en publicist-filosoof dr. Ralf Bodelier. Mirjam is mediawetenschapper en één van de initiatiefnemers van OnMigration. Ralf was jarenlang docent aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Beiden zijn actief in het publieke debat en publiceerden tal van opiniestukken.
Aanmelden
- Tijd, prijs en locatie
– Sessie september: maandagmiddagen 9 september & 23 september 2024, van 13.00 tot 16.30 uur (IS INMIDDELS VOL)
– Sessie oktober: maandagmiddagen 14 oktober & 28 oktober 2024, van 13.00 tot 16.30 uur - Prijs per deelnemer 465 euro inclusief btw.
- De locatie is The Hunger Project in Utrecht, Arthur van Schendelstraat 500, Utrecht.
- Aanmelden kan via ralf@curicos.nl