IOM Nederland start op maandag 18 december, de internationale dag van migratie, met de campagne ‘Migratie kleurt je leven’. De campagne en is een ode aan de verrijkende invloed van migratie op ons dagelijks leven, met een focus op culinaire schatten die migranten hebben meegebracht. 

Want stel je eens voor dat er geen pizza sushi of kebab zou zijn. Deze heerlijke gerechten vonden stuk voor stuk hun weg naar Nederland dankzij de mensen die naar ons land verhuisden. Via eten en chefs met een migratieachtergrond slaat de IOM-campagne een brug naar een breder verhaal over migratie. De IOM hoopt met de campagne de sociale verbondenheid en cohesie in Nederland te bevorderen.

Op de campagnewebsite van Migratie kleurt je leven kunnen bezoekers de persoonlijke verhalen van chefs ontdekken en leren hoe deze creaties hun weg hebben gevonden naar Nederland. Daarnaast kunnen bezoekers door middel van een quiz hun kennis over migratie en de geschiedenis van bepaalde gerechten testen.

 

Hoe kun je meedoen?

  • Help het IOM om de boodschap te verspreiden door de campagne-posts te delen op je eigen website, sociale mediakanalen en in nieuwsbrieven. Gebruik de hashtag Je kunt ook promotiemateriaal via een campagnepakket aanvragen via Sandra Kluivers (skluivers@iom.int).
  • Moedig medewerkers, klanten en gemeenschapsleden aan om hun persoonlijke migratieverhalen te delen via sociale media met de hashtag #MigratieKleurtJeLeven.
  • Ontdek de campagnewebsite en deel de verhalen achter de gerechten die nu deel uitmaken van ons dagelijks menu.
  • Doe de quiz over migratie op de campagnewebsite en maak kans op een van onze prijzen.

’Migratie kleurt je leven’ is een onderdeel van het ‘Moving the Middle’ project van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), het migratieagentschap van de Verenigde Naties. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Sandra Kluivers (skluivers@iom.int)

Website: www.migatiekleurtjeleven.nl
Facebook: IOM Nederland
Instagram: @iomnederland
X: @IOMNL