Op dinsdagmiddag 23 april organiseert de Internantionale Organisatie voor Migratie (IOM) de eindconferentie van het project Moving the Middle. De conferentie draait om de vraag  hoe we effectief kunnen communiceren over migratie en hoe we meer draagvlak kunnen creëren.

IOM Nederland ondernam afgelopen jaar diverse initiatieven om het zogenaamde ‘beweegbare midden’ – mensen die niet uitgesproken vóór of tegen migratie zijn – te bereiken. Dat gebeurde onder andere via de online campagne #migratiekleurtjeleven, met een focus op culinaire schatten die migranten hebben meegebracht.

Daarnaast trok IOM het land in. In vier regio’s organiseerde het ontmoetingen tussen mensen uit het ‘beweegbare midden’ en mensen met een migratieachtergrond.

Tijdens de eindconferentie presenteert IOM de bevindingen van dit traject en deelt inzichten en praktische aanbevelingen. Er is ook ruimte voor workshops en een panelgesprek met experts en partners. Mirjam Vossen van OnMigration zal een workshop verzorgen over polarisatie, framing en de media. Het definitieve programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Aanmelden
De bijeenkomst is op 23 april van 13 tot 17 uur in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De conferentie is interessant voor medewerkers van maatschappelijke organisaties, overheden en kennisinstellingen die werkzaam zijn rond het thema migratie. Aanmelden kan via deze link.