ik

Over 'Ik'

In deze eerste stap van onze interactieve zoektocht gaan we onszelf onderzoeken. ‘Verander de wereld, begin bij jezelf’ is een uitgekauwd cliché en ook waar. Het is ook meteen een lastige en een kwetsbare. We willen allemaal graag dat de wereld verandert of beter wordt, maar zelf veranderen is ingewikkeld. Hoe kijk ik zelf naar de wereld? Wat zijn mijn diepste overtuigingen? Welke rol pak ik op in het gesprek over migratie? Wat is mijn ‘unconscious bias’? Deze zelfkennis kan ons helpen te bepalen welke strategie ons past als we werken aan meer draagvlak voor migratie.

We gaan samen op zoek naar inspirerende tools, handige denkkaders, praktische inzichten van schrijvers en filosofen en betekenisvolle ervaringen en best practices uit jullie praktijk.

We kijken in dit thema niet alleen naar ‘ik’ als individu, maar ook naar de organisatie waar je voor werkt en de omgeving waarin je je als professional begeeft. Hoe wordt jouw organisatie gezien door de buitenwereld? Wat is de perceptie van mensen? Voor wie is jouw organisatie geloofwaardig en wie kunnen jou bereiken? Waar ligt je invloed als organisatie als je meer draagvlak voor migratie wil creëren?

We beginnen de zoektocht met voorbeelden die wij inspirerend vinden en nodigen je van harte uit om deze aan te vullen.

recente artikelen