In september 2023 starten we de tweede editie van onze compacte online training voor professionals die zich bezighouden met draagvlak voor migratie. In vijf sessies van 90 minuten gaan we in op de belangrijkste bouwstenen. Zo laten we je kennis maken met belangrijke denkkaders, handige tools en relevante onderzoeken gericht op draagvlakversterking.

We gaan aan de slag met vragen als:

  • Hoe werkt polarisatie? Hoe kunnen we de dynamiek van polarisatie inzetten wanneer je meer draagvlak voor migratie wil creëren?
  • Hoe werkt framing? En welke frames slaan aan bij bijvoorbeeld het ‘stille midden’?
  • Meer draagvlak vraagt beweging van ons en de ander. Hoe krijg je mensen in beweging? Wat zijn vernieuwende manieren?

We organiseren deze training op zo’n manier dat je met een beperkte tijdsinvestering kennismaakt met de meest relevante kennis en tools. Tijdens de traning ga je ook je concreet aan de slag met de theorie. Samen met andere professionals die zich bezighouden met draagvlak ga je in een veilige en creatieve setting oefenen. In een eigen online werkomgeving trek je op met je intervisiegenoten en vertaal je de theorie naar concrete, voor jou relevante casussen. We leren hierbij volop van elkaar!

Schrijf je nu in of laat het ons weten wanneer je nog vragen hebt voor je je inschrijft. Hieronder vind je alle praktische informatie. 

Vorig jaar nam ik deel aan de online sessies en intervisie van OnMigration. Ik ervaarde dit als een toegankelijke manier om als professional vanuit mijn organisatie, maar ook als individu met mijn eigen idealen en doelen, meer te leren over hoe je draagvlak kunt creëren voor migratie. De sessies werden op een interactieve manier gegeven door Mariken, Otto en Mirjam en gaven concrete handvatten. Interessant om de vragen en kennis waar je in je werk wekelijks mee bezig bent, in de praktijk te brengen samen met een groep gemotiveerde professionals! Ik beveel deze training van OnMigration dan ook van harte aan.

Carlijn de Boer, programmamedewerker Migratie & Mensenrechten bij Justice & Peace

Alle informatie op rij:

Voor:
Communicatieprofessionals, lobbyisten, beleidsmakers, portefeuille houders migratie en andere geïnteresseerden die zich bezig houden met draagvlak voor migratie.

Wat levert de training op:

1) Je hebt kennis van de belangrijkste modellen, tools en onderzoeken die helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van beleid en communicatiestrategieën rond draagvlak voor migratie

2) Je hebt gereflecteerd op je eigen positie en dat van je organisatie.

3) Je bent intensief opgetrokken met andere professionals die zich net als jij betrokken voelen bij dit thema. De uitwisseling van ervaringen heeft je nieuwe inzichten opgeleverd en je netwerk is versterkt.

4) Je hebt casussen ingebracht en meegedacht met andere professionals in een veilige en creatieve setting.

De korte inhoudelijke sessies, de toolkit met heldere oefeningen en interactie en uitwisseling met peers zorgen ervoor dat jij gerichter aan de slag kunt met het bouwen van een strategie. Samen creëren we meer draagvlak voor migratie!


Wanneer 
We starten in september ’23 en ronden in december ’23 af. De training omvat:

Startsessie: kennismaken en leerdoelen uitwisselen.

Sessie ‘Ik’

Sessie ‘De Ander’

Sessie ‘Beweging’

Afsluitende bijeenkomst

Alle sessies zijn online. Tussen de bijeenkomsten door plannen de deelnemers intervisiebijeenkomsten.

De sessies vinden plaats van 15.30 uur tot 17.00 uur. Binnenkort maken we de data van de bijeenkomsten bekend.

Belasting
Bij deelname investeer je vijf keer 90 minuten in het deelnemen van de online sessies. Daarnaast organiseer je met mede-deelnemers zo’n vier intervisiebijeenkomsten. Je krijgt toegang tot een online (Miro) leeromgeving waar je oefeningen en meer informatie kunt vinden. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je daaraan besteedt.

Kosten
Deelname is mogelijk voor slechts € 350,- inclusief btw. 

NB. Er zijn een aantal gesponsorde plekken beschikbaar, mocht het budget een drempel voor deelname zijn. Dus heb je interesse, laat het ons vooral weten en we zorgen ervoor dat je mee kunt doen!

Schrijf je nu in