OnMigration faciliteert een interactieve zoektocht rond draagvlak voor migratie. Dat doen we voor en met professionals die zich inzetten voor vluchtelingen en andere migranten. We verzamelen kennis en ervaringen, houden onze expertise up to date en delen het via ons platform.

Ondertussen doen er meer dan 100 deelnemers van ruim 30 verschillende organisaties mee. Nieuwe deelnemers met nieuwe inzichten en perspectieven blijven zich aanmelden. We nodigen jou uit om, samen met je vakgenoten, deel te nemen. 

Tijdens onze zoektocht laten we ons laten inspireren door relevante modellen, onderzoek en ervaringen uit binnen- en buitenland. En we laten ons inspireren door elkaar: welke leerervaringen heb jij opgedaan en wat kunnen we leren van de best-practices van specialisten bij collega-organisaties?

Drie oriëntatiepunten geven richting aan de zoektocht:

1) Ik.
We starten bij onszelf, bij de ‘ik’.  Zelfreflectie geeft ons meer zicht op hoe wij zelf naar de wereld kijken en hoe de wereld naar onze organisatie kijkt. Wat motiveert ons? En voor wie zijn wij geloofwaardig?

2) De ander.
Als we zoeken naar meer draagvlak voor migratie, dan hebben we te maken met ‘anderen’. Wat beweegt die anderen? Waar bevinden ze zich? In het (stille) midden of op de flanken? Wat zijn hun diepere drijfveren? Wie is voor hen geloofwaardig? En hoe werken we met anderen samen?

3) Beweging.
Meer draagvlak vraagt beweging van ons en de ander. Welke instrumenten en tools staan ons ter beschikking? Welke mogelijkheden hebben we om beweging te creëren?

Doe je ook mee aan de zoektocht? Dat kan op meer dan één manier. Dit kun je verwachten als je je inschrijft:

  • Je krijgt direct toegang tot alle content op deze website. In onze Kenniskamer vatten we al veel relevante onderzoeken voor je samen.
  • Je ontvangt onze nieuwsbrief. We houden je daarmee met regelmaat op de hoogte van onze nieuwe inzichten en de sessies die we organiseren.
  • Je ontvangt uitnodigingen voor onze interactieve webinars.
  • Je ontvangt uitnodigingen om deel te nemen aan onze trainingen en verdiepende intervisiesessies.
  • Je kunt gebruik maken van onze handige toolkit.

We beloven een interactieve, inspirerende tocht waarin je collega’s ontmoet die met vergelijkbare uitdagingen te maken hebben en waarin je gevoed wordt door ervaringsdeskundigen uit binnen- en buitenland.

Meld je aan via de knop hieronder, dan houden we je op de hoogte en kun je zelf kiezen hoe je wilt deelnemen.

Zoek mee