Hoe kunnen we in onze stad samenleven met vluchtelingen vanaf dag één? Deze vraag gaat Eindhoven dit najaar voorleggen aan haar inwoners via een online raadpleging. De gemeente organiseert deze raadpleging in samenwerking met OnMigration en Populytics.

Eindhoven is van plan om 900 vluchtelingen in de stad op te vangen en vraagt haar inwoners hoe zij die opvang het beste kunnen vormgeven. Dat schreven burgemeester en wethouders in juni in een brief aan de gemeenteraad. De ambitie van Eindhoven is om nieuwkomers ‘vanaf dag één samen te laten leven in onze stad’.

OnMigration werkt samen met Populytics mee aan de voorbereiding van deze online raadpleging in Eindhoven. Het doel is om mensen – inclusief vluchtelingen zelf – meer stem te geven in het beleid rond de opvang van vluchtelingen en meer oog te hebben voor hun wensen en zorgen. Daarbij hoopt de gemeente vooral inwoners te bereiken die niet zoveel van zich laten horen.

Via onze website houden we jullie op de hoogte van dit Eindhovense initiatief. Zie je kansen voor een online raadpleging in jouw gemeente? Of heb je ideeën over andere initiatieven om inwoners te betrekken bij de opvang van mensen op de vlucht? Laat het ons weten en stuur een berichtje aan Mariken Gaanderse: mariken@onpurpose.nl.