Op donderdag middag 18 april organiseren Partos en OnMigration de tweede werksessie ‘Een sterker verhaal over migratie en ontwikkeling’. De sessie staat open voor iedereen die werkt op het snijvlak van migratie en internationale samenwerking. 

Kan ontwikkelingssamenwerking de komst van vluchtelingen naar Europa remmen? Voorkomt het klimaatmigratie? Of leidt het er juist toe dat meer mensen migreren? Het is belangrijk dat organisaties een duidelijk en op feiten gebaseerd verhaal hebben over migratie en ontwikkeling in hun contacten met de media, hun achterban en de politiek.

Tijdens een inspirerende werksessie bij Partos formuleerden ongeveer 20 deelnemers uit de humanitaire sector de eerste antwoorden. Mirjam Vossen van OnMigration verwerkte deze input tot een narratief en een Q&A. Tijdens de vervolgsessie, op 18 april in Den Haag, testen we het uit en vullen we aan. Samen met Mariken Gaanderse van OnMigration verkennen we vervolgens hoe we verder kunnen samenwerken richting verschillende doelgroepen.

Meedoen?

Het traject ‘migratie en ontwikkeling’ is een initiatief van Partos en OnMigration. Je bent van harte welkom om mee te doen als je werkt op het snijvlak van migratie en internationale samenwerking. Ook niet-leden van Partos zijn welkom. Ook wanneer je de vorige keer niet bij kon zijn, kan je je gerust inschrijven.
  • Datum en tijd: 18 April 2024, 14:00 – 16:30 CET
  • Waar: Save the Children, Den Haag
  • Aanmelden via het inschrijfformulier op deze pagina.