Op maandag 4 maart van 16 tot 17 uur organiseren we een webinar over de Eindhovense raadpleging rond ‘samenleven met vluchtelingen in de stad’. Wat kunnen we leren van de totstandkoming en de uitkomsten? 

In het najaar van 2023 organiseerde de gemeente Eindhoven in samenwerking met OnMigration en Populytics een online raadpleging over het samenleven met vluchtelingen in de stad. De gemeente vroeg de inwoners wat zij daarin belangrijk vinden en wat de gemeente moet regelen.

In dit webinar delen OnMigration, de gemeente Eindhoven en Populytics hun ervaringen en inzichten en gaan we met elkaar in gesprek welke kansen de uitkomsten bieden.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: een opvallende uitkomst is de grote eensgezindheid onder Eindhovenaren: mensen met verschillende opleidingsniveaus, leeftijden en houding tegenover vluchtelingen zijn het eens over wat het meest belangrijk is. Het wijst erop dat er weinig polarisatie is op de vraag hoe Eindhovenaren en vluchtelingen moeten samenleven.

Voor wie?
De bijeenkomst is interessant voor beleidsmedewerkers, strategen en communicatiemedewerkers van gemeenten en maatschappelijke organisaties. Maar iedereen die zich betrokken voelt bij vluchtelingen en migranten is van harte welkom.

Aanmelden kan via de link onderaan deze pagina.

Lees hier meer over de raadpleging.